Personeelsadvies bij kort verzuim

Mijn werknemer heeft zich ziek gemeld.

Al vanaf de eerste ziekmelding is het belangrijk een verzuimdossier bij te houden. Dit is onderdeel van een betrouwbaar P&O beleid en kan essentieel zijn in eventuele verdere verzuimtrajecten. Hoe een werkgever omgaat met kortdurend verzuim kan een stempel drukken op de onderlinge verhoudingen. Het is belangrijk dit goed en gelijkwaardig voor al uw personeel te regelen en door te voeren.

Verzuim & conflict

Ik ben er van overtuigd dat personeel is het grootste kapitaal is van een organisatie. Verzuim heeft een grote impact op dit kapitaal. Het voorkomen van (kortdurend) verzuim is een belangrijk onderdeel de zorg voor uw personeel. Tijdige functioneringsgesprekken, doorgroeimogelijkheden en een goed onderbouwd en eerlijk P&O beleid is hierbij doorslaggevend.

Passend advies

Vaak is (regelmatig) kort verzuim een teken van ontevredenheid of een sluimerend conflict. Het is belangrijk voor uw bedrijf om dit tijdig in kaart te brengen zodat u hier actie op kunt ondernemen. Ik breng alle mogelijkheden in kaart en adviseer organisaties op het gebied van P&O. Denk hierbij aan adviseren over mogelijke regelingen, verslaglegging, voeren van functioneringsgesprekken of het opstellen van een Personeels handboek.