Werving & Selectie

Hoe kom ik aan goed personeel?

Voor een bedrijf in de groei is dit de meest gestelde vraag. De zoektocht naar goede mensen is zeer arbeidsintensief en kan erg lang duren. Ook het voeren van de sollicitatiegesprekken is een vak apart. Vertrouwen op iemands eerste indruk is erg moeilijk. Het is zo belangrijk dat iemand goed bij de organisatie past, zijn vak verstaat en ook nog eens een loyale werknemer is.

Een succesvolle zoektocht begint bij de vacature omschrijving

Het opstellen van een vacature wordt door veel werkgevers onderschat. Werkgevers denken vaak dat de inhoud van het werk wel voor zich spreekt en kunnen zelf niet goed omschrijven wat hun organisatie aantrekkelijk maakt als werkgever.
Het resultaat is een vage, veel te uitgebreide omschrijving van de werkzaamheden en een te summiere omschrijving van de werksfeer en bedrijfscultuur. Hier komen veel algemene sollicitaties op binnen, die wellicht rijk in aantal zijn, maar niet in kwaliteit.

Ik help bij het opstellen van een aantrekkelijke vacature. Zo krijgt u zinvolle aanmeldingen waardoor u een keuze kunt maken uit aantrekkelijk personeel.

Selectie van goede potentiële werknemers

Dankzij mijn werkzaamheden als sollicitatiecoach en brede netwerk in Noord Nederland kan ik voor veel verschillende vacatures al een voorselectie maken van potentiële kandidaten. Dit heeft een meerwaarde voor uw bedrijf wanneer u snel op zoek bent naar passend personeel.