Goed verzekerd tegen ziekte

Verzekering tegen verzuim en ziekte

Ziekte, een (bedrijfs)ongeval, schade. We denken er liever niet over na, maar het kan uw personeel allemaal overkomen. Bedrijven in de groei zijn hierin extra kwetsbaar. Naast het opstellen van een goed P&O beleid en de uitvoering hiervan, is het verstandig na te denken over een verzekering tegen (langdurige) uitval van personeel. Veel van deze verzekeringen zijn echter erg duur. Soms bieden verzekeraars daarnaast allerlei extra (arbo) diensten en coaches aan. Dit lijkt een voordeel, maar meestal komt dit de relatie met uw personeel niet ten goede en vaak is het zelfs overbodig voor uw bedrijf.

Verzuim voorkomen

Ik ben er van overtuigd dat personeel het kapitaal is van een organisatie. Verzuim heeft zeer veel impact op dit kapitaal. Daarom is het erg belangrijk om verzuim te voorkomen. Met een goed P&O beleid en goede communicatie kunt u veel situaties voor zijn.

Advies bij verzekeren

Een verzekering kan een goede aanvulling zijn op uw verzuimbeleid. Het zorgt er voor dat u tegenvallers kunt opvangen en kunt voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent verzuim en integratie. Twijfelt u over een verzekering tegen ziekte? Ik geef onafhankelijk advies passend bij de situatie van uw bedrijf.